Dataloggertechniekpolaroid_datalogger-techniek

Schimmels in huis worden vaak veroorzaakt door lekkage. Hetzelfde geldt voor energieverlies. Door het inzetten van de dataloggertechniek wordt onderzoek gedaan naar vochtproblemen. De datalogger registreert veel verschillende data in een woning, zoals de temperatuur en de luchtvochtigheid. Aan de hand hiervan wordt de oorzaak van energieverlies, vochtplekken of schimmels achterhaald. Vochtverlies ontstaat vaak door lekkage of een zogenaamde ‘koudebrug’

Voordetectie van lekkages

Bij de dataloggertechniek worden op een of meerdere plekken in uw woning dataloggers geplaatst, bijvoorbeeld bij de aansluitpunten van een leiding of op een plaats waar veel vochtplekken zijn ontstaan. Deze dataloggers houden gedurende een bepaalde tijd de verschillende waarden bij. Hierdoor kan in een korte tijd een groot gebied worden onderzocht en ontstaat er een goed inzicht in ontwikkelingen. Deze methode is daarom een ideale vorm van voordetectie voor eventuele lekkages. Per meetpunt wordt een lijst met waarden opgesteld, vaak weergegeven in de vorm van een grafiek.

Dataloggertechniek

Door het registeren van verschillende data, waaronder temperatuur en luchtvochtigheid, helpt de dataloggertechniek bij het opsporen van oorzaken van:

  • Vochtplekken en schimmels
  • Energieverlies