Drukmeting

Polaroids-DrukmetingVoor het opsporen van leidinglekkages wordt door lekdetectie experts veelvuldig gebruik gemaakt van de drukproeftechniek. Met deze techniek worden leidingen op een veilige manier onder druk gezet. Is er sprake van lekkage? Dan zal er drukverlies optreden.

Met behulp van een speciale perspomp wordt steeds een bepaald deel van de leiding onder druk gezet. De leiding wordt als het ware afgeperst en de druk hoort stabiel te blijven, als er drukverlies optreedt is er iets aan de hand. De drukmeting wordt steeds op een ander deel van de leiding uitgevoerd, zodat stapje voor stapje naar het lek wordt toegewerkt.

Geen hak- en breekwerk

De drukmeting, ook wel persluchtdetectie of drukproeftechniek genoemd, wordt vaak gebruikt in combinatie met andere detectiemethoden. Voordeel van deze methode is dat er geen schade, hak- of breekwerk komt kijken bij het opsporen van een lekkage.

Drukmeting

Door steeds een bepaald deel van een leiding onder druk te zetten wordt bepaald of en waar er sprake is van lekkage. Op dat punt treedt immers drukverlies op. De drukproeftechniek wordt vaak gebruikt in combinatie met andere detectiemethoden en is geschikt voor het opsporen van:

  • Leidinglekkage