Traceergasdetectiepolaroid-traceergas-detectie

Door middel van traceergasdetectie worden zelfs de allerkleinste lekkages opgespoord. De traceergastechniek wordt voornamelijk ingezet voor het opsporen van leidinglekkages, CV- en (vloer)verwarmingslekkages, maar kan ook lekkages in zwembaden en vijvers traceren.

Hoe werkt het?

Bij deze methode wordt een leiding onder druk gezet door middel van een speciaal lekgas, dat niet gevaarlijk of brandbaar is. De gehele leiding wordt vervolgens nagelopen op drukverlies, waar het gas uit de leiding ontsnapt is immers sprake van lekkage. Het opsporen van deze vaak kleine scheurtjes gebeurt met een speciaal traceergas detectietoestel. Dit apparaat pikt de kleinste gasconcentraties op, zelfs rond de 2ppm.

Traceergastechniek

Leidingen worden bij deze methode onder druk gezet met een speciaal lekgas. Vervolgens wordt met speciale traceergas apparatuur opgespoord of er ergens gas uit de leiding lekt: dit drukverlies duidt op lekkage. Met de traceergastechniek wordt zelfs de kleinste lekkage opgespoord. Deze methode wordt vooral gebruikt voor:

  • Leidinglekkage
  • Vloerverwarming en CV lekkage
  • Zwembadlekkage
  • Vijverlekkage