Lekkage opsporen door middel van lekdetectie

Lekkages kunnen op vrijwel iedere plaats in uw woning ontstaan. In sommige gevallen kunt u globaal de oorzaak en/of de locatie van het lek aanwijzen, in andere gevallen is dit lastiger. In die gevallen is het verstandig om een specialist in te schakelen, die beschikt over de juiste hulpmiddelen voor het opsporen van de lekkage. Deze lekdetectie bedrijven werken met geavanceerde apparatuur, waardoor ieder lek gegarandeerd wordt gevonden.

Waarom juist lekdetectie?

Het inschakelen van een lekdetectie expert is verstandig, omdat u veel lekkages met het blote oog nauwelijks kunt waarnemen. Bovendien zitten ze vaak verstopt in muren of onder de vloer, waardoor u veel zou moeten hakken en breken om inzicht te krijgen in het probleem. Een lekdetectie specialist hoeft dit niet: dankzij de speciale detectiemethoden lukt het hen om de precieze locatie van het lek te vinden. Vaak is het dan al voldoende om bijvoorbeeld één tegel of vloerdeel op te lichten. Hierdoor heeft u geen schade, en geen kosten voor herstelwerkzaamheden!

Lekdetectie duur? Nee!

De kosten voor lekdetectie zijn, mede door het gebruik van de geavanceerde apparatuur, relatief hoog. Toch kost lekdetectie u vaak helemaal niets! Verzekeraars zijn namelijk voorstander van lekdetectie, omdat er geen sloop- en herstelkosten bij komen kijken. Daarom krijgt u de kosten voor lekdetectie vaak volledig vergoed vanuit de opstalverzekering, die verplicht is voor iedere woningeigenaar. Lees hier meer over hoe dit werkt.