Lekkage in huis

Vochtproblemen of lekkage in uw woning zullen al snel ongemak veroorzaken. Zo kunnen er lelijke vochtplekken ontstaan op uw muren of plafonds, kan behang of stucwerk loslaten en kunnen er schimmels en zelfs algen gaan groeien op plekken waar het lekkende water zich bevindt. Ook kunt u van de vochtoverlast praktische hinder ondervinden: er zal vaak sprake zijn van condens in uw woning, uw was zal minder snel drogen en, als er sprake is van ernstige lekkage, zult u merken dat uw waterfactuur aanzienlijk oploopt.

Waar zit het lek?

Concluderen dat er sprake is van lekkage is eenvoudig. Hetzelfde geldt helaas niet voor het opsporen van de precieze locatie en oorzaak van het lek. Lekkage kan op veel verschillende plekken optreden:

Wat te doen bij lekkage

De locatie van een lekkage is vaak met het blote oog niet of nauwelijks waar te nemen. Om zelf de oorsprong van het lek te achterhalen zult u in veel gevallen moeten hakken en breken in uw woning. Dit is echter niet nodig! Door heel Nederland zijn lekdetectie bedrijven actief, die met speciale apparatuur ieder lek kunnen vinden. Dan is het oplichten van één tegel vaak al voldoende om de lekkage te stoppen! Bovendien worden de kosten van lekdetectie veelal vergoed vanuit uw opstalverzekering en kost de hulp van een dergelijke expert u vaak dus niets. Wilt u hier meer over weten? Of kunnen wij u doorverbinden met de juiste expert? Neem dan contact met ons op.