Badkamerlekkage, wat nu?

Badkamerlekkage
Van alle soorten lekkages komt lekkage in de badkamer het meest voor. In deze ruimte wordt immers het meeste water gebruikt, wat inhoudt dat hier ook bovengemiddeld veel leidingwerk te vinden is. Zo liggen er in vrijwel iedere badkamer waterleidingen, afvoerleidingen en leidingwerk voor de centrale verwarming. De kans dat er in de badkamer een lek ontstaat is dan ook vele malen groter dan op andere plekken in uw woning.

Lekkend leidingwerk

Het leidingwerk in uw badkamer is voor het grootste gedeelte netjes weggewerkt achter wand- en vloertegels. Om zelf de oorzaak en de precieze locatie van het lek te vinden zou u deze tegels stuk voor stuk moeten verwijderen, net zolang tot u het lek gevonden heeft. Zonde! Gelukkig biedt lekdetectie uitkomst. Gespecialiseerde bedrijven zetten professionele detectiemethoden in, waarmee lekkage kan worden opgespoord zonder onnodig hak- of breekwerk. Vaak is het oplichten van één tegel al genoeg om het lek te dichten!

Lekdetectie in de badkamer

Dankzij speciale detectieapparatuur worden sloop- en herstelwerkzaamheden bij lekkage overbodig. Lekdetectie bedrijven maken in de badkamer bijvoorbeeld gebruik van een speciaal traceergas, dat in uw leidingwerk wordt gespoten. Op de plaats waar lekkage zit, zal dit gas naar buiten komen. Ook wordt bij lekkage in de afvoer de zogenaamde kleurstof techniek ingezet: door de afvoer wordt een speciale kleurstof gespoeld die zichtbaar wordt met behulp van een UV-lamp. Hierdoor is precies te zien waar de leiding kapot is.

Heeft u lekkage in de badkamer en zoekt u een specialist die de oorsprong en de ernst van het lek kan bepalen? Neem dan contact met ons op. Alle specialisten die bij ons zijn aangesloten zijn dag en nacht bereikbaar en helpen u graag.