Kelderlekkage opsporen

Lekkage_kelder
De kelder is van zichzelf al een vochtige plek. Lekkage in de kelder leidt daarom al snel tot ernstige vochtproblemen, die uw woning aanzienlijk kunnen beschadigen. Het opsporen van kelderlekkage is lastig, juist omdat het hier van nature al vochtig is. Daarnaast is niet iedere kelder even begaanbaar, wat het opsporen van de aard en de locatie van het lek bemoeilijkt. Onze landelijke partners hebben gelukkig stuk voor stuk veel ervaring met het lokaliseren en verhelpen van alle soorten kelderlekkages. Zij zorgen ervoor dat u snel van het probleem bent verlost.

Oorzaken van kelderlekkage

Kelderlekkage kan op veel verschillende manieren ontstaan. Zo kan verzakking van de grond een oorzaak zijn, evenals scheuren in de keldervloer of betonnen of gemetselde kelderwanden. Ook komt het veel voor dat er, vaak door druk op de constructie, een leiding knapt die wateroverlast in de kelder veroorzaakt. Hiernaast zijn er tal van andere oorzaken aan te wijzen voor vochtoverlast in de kelder.

Gevolgen van een lek in de kelder

Waardoor de lekkage ook veroorzaakt wordt: de gevolgen van kelderlekkage zijn groot en ingrijpend. Er zijn meestal weinig tot geen ramen in de kelder, waardoor er geen goede ventilatie mogelijk is. Dit zorgt voor ideale omstandigheden voor schimmel- en spoorvorming, waardoor u in een mum van tijd te maken heeft met een ware schimmeluitbraak. Het kost handenvol geld om dit te laten verwijderen. Zorg er daarom voor dat u dit probleem voorkomt!

Vermoedt u dat er sprake is van kelderlekkage? Neem dan contact met ons op. Wij koppelen u graag aan de lekdetectie expert die actief is in uw regio.