Lekkage in een muur?Lekkage_muur

Lekt uw muur? Een dergelijke lekkage wordt meestal veroorzaakt door beschadigd leidingwerk dat door de muur loopt. Water dat uit de leiding lekt trekt in uw muur, waardoor aan de buitenkant van de muur vochtplekken ontstaan. Ook een slechte isolatie van (een deel van) de muur kan resulteren in lekkageverschijnselen: op deze zogenaamde ‘koude brug’ hoopt vocht zich op en ontstaat een lekkageplek.

Speciale detectie apparatuur

Het opsporen van lekkage in een muur is lastig, het leidingwerk is immers niet zichtbaar en de plaats waar vochtplekken ontstaan is vrijwel nooit de oorsprong van het lek. Er is speciale apparatuur nodig om zonder hakken en breken inzicht in het probleem te verkrijgen. Lekdetectie specialisten beschikken over deze detectieapparatuur. Deze bedrijven sporen het lek in een mum van tijd op en zorgen voor schadevrij herstel. U krijgt een officieel meetrapport waarmee u de kosten voor lekdetectie veelal vergoed krijgt vanuit uw opstalverzekering. Informeer hiernaar!

Muurlekkages opsporen

Detectiemethoden die worden ingezet bij het opsporen van lekkage in een muur zijn onder andere een vochtmeting, waarbij op verschillende plekken in de muur de vochtigheid wordt gemeten, een inspectie met een kleine camera die in het leidingwerk wordt geplaatst en een thermografisch onderzoek door middel van warmtebeelden.

Welke methoden de expert precies in zal zetten hangt af van uw specifieke situatie. Wel is het zeker dat het lek snel wordt gevonden! Schakel daarom professionele hulp in bij lekkage in de muur