Lekkage in afvoer of riolering?

Lekkage_Riool
Problemen met riolering of afvoer zijn heel vervelend en veroorzaken meteen veel ongemak: u kunt immers niet lang zonder deze voorziening. Is er sprake van lekkage, dan is directe overlast vrijwel zeker. Afvalwater dat uit de lekkende leiding of rioolbuis stroomt zorgt namelijk meteen voor een vieze rioollucht in huis! Bovendien zorgt een lekke riolering vaak voor rioolvliegjes. Vuil water uit de lekkende rioolbuis drupt op het zand dat vaak op de bodem van uw kruipruimte ligt. Het zand en het water zullen zich met elkaar mengen, waardoor er een sliblaag ontstaat. Deze laag is een ideale voedingsbodem voor de larven van de rioolvlieg. Kortom, als u niks aan het probleem doet zullen de rioolvliegjes keer op keer terug blijven komen.

Riool- en afvoerlekkage lastig te bekijken

Riool- en afvoerleidingen zijn niet gemakkelijk met het blote oog te bekijken. Deze liggen immers voor een groot deel verborgen onder uw woning. Lekdetectie experts maken daarom gebruik van speciale apparatuur om te achterhalen waar het lek zich precies bevindt en hoe ernstig het probleem is. Hiervoor maken zij onder andere gebruik van een speciale rioolcamera die in de buis wordt geplaatst en die beelden uitzendt naar een ontvanger bovengronds. Ook wordt rookdetectie ingezet: in de leidingen wordt rook geblazen. Op de plaats van het lek zal deze uit de afvoerleiding of rioolbuis ontsnappen. Als men de exacte locatie van het lek heeft bepaald, kan het lek worden hersteld met minimaal hak- en breekwerk.

Hangt er in uw pand een nare rioolstank waarvan u de oorzaak niet kunt achterhalen? Heeft u last van rioolvliegjes in huis? Grote kans dat er sprake is van een lekkage. Door heel Nederland werken wij met gecertificeerde lekdetectie experts die dit probleem snel en effectief voor u verhelpen. Neem contact met ons op!