Vloerverwarming

Vloerverwarming en CV lekkage

Lekkage in uw verwarmingssysteem uit zich vaak aan de hand van een slechtere werking van de verwarming door een te lage waterdruk. Moet uw ketel bovengemiddeld vaak bijgevuld worden? Grote kans dat er sprake is van lekkage. Ook een verkeerde aanleg kan lekkage veroorzaken, evenals (bij vloerverwarming) poreuze tyleenlagen van de vloer. Waardoor de lekkage ook veroorzaakt wordt, snel herstel is noodzakelijk om ernstige schade aan uw woning te voorkomen. Een lekdetectie expert weet raad!

Lekke vloerverwarming herkennen

Leidingwerk ligt netjes weggewerkt onder uw vloer. Vermoedt u dat er sprake is van lekkage? Dan vreest u waarschijnlijk voor het openbreken van uw vloer. Gelukkig is dit niet nodig! Lekdetectiebedrijven hebben geavanceerde apparatuur tot hun beschikking, zoals een speciaal traceergas of een infrarood camera, waarmee de precieze locatie van het lek kan worden achterhaald zonder te hoeven hakken of breken. Hierdoor heeft u geen bijkomende schade, én dus geen extra herstelkosten!

Wellicht zult u er eerder aan denken om bij lekkage van vloerverwarming of CV de hulp in te schakelen van uw installateur. Bij een lekkende leiding kan deze echter vaak weinig voor u betekenen. Kies daarom voor de accurate service van een lekdetectie bedrijf, dan weet u snel waar u aan toe bent. Bovendien krijgt u de kosten voor lekdetectie vaak volledig vergoed vanuit uw opstalverzekering! Meer weten? We informeren u graag.