Hoe herkent u rioollekkage?

rioollekkageEen rioolbuis kan lek raken door een verzakking van de grond of door boomwortels die zorgen voor scheurtjes of kleine breukjes in de leiding. Ook kan de rioolbuis barsten door de druk van een ernstige rioolverstopping. Waardoor de lekkage ook veroorzaakt wordt: een lekkend riool is voornamelijk te herkennen aan de vieze stank die uit het riool kan ontsnappen. Hangt er in uw woning een vieze rioollucht en kunt u hiervan de oorzaak niet achterhalen? Grote kans dat er sprake is van lekkage in het riool.

Rioolvliegjes

Merkt u dat er in uw woning een aanzienlijk aantal rioolvliegjes rondvliegt? Ook aan de aanwezigheid van deze ‘motmuggen’ kunt u rioollekkage herkennen. De sliblaag die ontstaat als rioolwater uit de leiding lekt is namelijk een ideale voedingsbodem voor deze vliegjes, die behoorlijke gezondheidsrisico’s vormen.

Professionele detectiemethoden

U wilt vanzelfsprekend zo snel mogelijk verlost zijn van de rioolvliegjes en de rioollucht in uw huis. Neem daarom snel contact met ons op voor een afspraak met de lekdetectiespecialist bij u in de buurt. Onze partners beschikken stuk voor stuk over de benodigde apparatuur om de precieze aard en oorzaak van het lek te achterhalen, zonder hierbij onnodig te hoeven hakken of breken. Hiervoor wordt onder andere gebruik gemaakt van een speciaal traceergas en een kleine rioolcamera, die beelden vanuit de riolering doorzendt naar een kleine monitor. Zo krijgt u snel inzicht in het probleem!