Waterlekkage, en nu?

waterlekkageWaterlekkage ontstaat vaak door een verouderde, versleten, gesprongen of slecht gemonteerde waterleiding. Het water sijpelt naar buiten en zal na verloop van tijd doordringen in het houtwerk, isolatie, muren, vloeren en plafonds. Hierdoor kan uw woning ernstig beschadigd raken! Daarnaast is waterlekkage ook nog eens schadelijk voor uw gezondheid: op de vochtige plekken ontstaan schimmels die onder andere luchtwegklachten veroorzaken. Een klein barstje in een leiding kan op deze manier al snel een gigantisch probleem worden. Onderneem daarom actie zodra u waterlekkage vermoedt!

Ernstige waterschade voorkomen

Uiteraard blijven vochtplekken en schimmels niet lang onopgemerkt. Maar als u goed oplet kunt u waterlekkage ook eerder herkennen, bijvoorbeeld aan veel condens in uw woning, een langzaam drogende was of aan een plotseling oplopende waterfactuur. Als u snel een specialist inschakelt lukt het waarschijnlijk om de lekkage in de kiem te smoren, waardoor de schade aan uw woning beperkt blijft.

Alle onze partners zijn expert op het gebied van lekdetectie. Dankzij geavanceerde apparatuur is het opsporen van waterlekkage voor hen eenvoudig en is het niet nodig om veel hak- en breekwerk uit te voeren bij het opsporen van het lek. Onder andere door het doen van een vochtmeting en het inzetten van traceergas en een speciale camera (endoscopie) wordt duidelijk waar in de leiding precies het lek zit. Vaak is het oplichten van een enkele tegel of het maken van een klein gaatje in de muur of vloer voldoende om de waterlekkage te herstellen.