Laatste reviews van onze lekdetectiebedrijven
Er zijn op dit moment geen reviews beschikbaar
Wat te doen bij lekkage
Een Lekdetectiebedrijf

Wat te doen bij lekkage

Als u te maken krijgt met een lekkage, is snel handelen essentieel om verdere schade te voorkomen.
Het inschakelen van een professioneel lekdetectie bedrijf kan behoorlijk schelen in de herstelwerkzaamheden en wordt vaak vergoed door uw verzekering. Maar wat moet u doen wanneer u een lekkage in uw woning aantreft? Onderstaand vindt u een overzicht van stappen die u moet nemen wanneer u met een waterlekkage wordt geconfronteerd.

Waterlekkage bij een plafond
Het is belangrijk waterlekkages snel en efficiënt aan te pakken om verdere schade te voorkomen.

1: Draai de hoofdkraan dicht

Draai de hoofdkraan dicht om verdere waterstroom te stoppen extra schade te voorkomen.

2: Beperk de waterschade

Gebruik handdoeken of een andere oplossing om het vrijgekomen water op te vegen.

3: Maak foto's voor de verzekering

Maak duidelijke foto's van de lekkage en de veroorzaakte waterschade voor bewijs voor een eventuele schadeclaim.

4: Bel uw verzekeraar

Neem direct contact op met uw verzekeringsmaatschappij om de lekkage te melden. De meeste lekkages vallen onder de dekking van uw inboedel- of opstalverzekering. Bespreek de situatie en informeer naar de vergoedingsmogelijkheden.

5: Achterhaal de oorzaak van het lek

Voordat u de lekkage kunt laten repareren, is het van belang om de oorzaak van het lek te achterhalen. Dit kan soms lastig zijn, omdat water de weg van de minste weerstand volgt en het lek mogelijk ergens anders zit dan waar de zichtbare schade zich bevindt. Controleer zichtbare leidingen en wanneer u de locatie niet kunt ontdekken, schakel dan ons in voor nauwkeurige opsporing.

6: Professionele lekdetectie

Voor snelle en nauwkeurige lekdetectie zonder sloopwerk, kunt u via 085 106 1174 een erkend lekdetectiebedrijf inschakelen. Wij hebben een landelijk netwerk van lekdetectiespecialisten ter beschikking die u kunnen helpen. Ze maken gebruik van gespecialiseerde apparatuur om lekken precies op te sporen.
Het voordeel is dat de kosten voor lekdetectie vaak worden vergoed, omdat het als een schadebeperkende maatregel wordt beschouwd.

7: Bel een specialist voor reparatie

Nadat het lek is gevonden, ontvangt u een lekdetectie-rapport. Op basis hiervan kan een loodgieter of dakdekker gerichte reparaties uitvoeren. Het is verstandig om een lokale specialist in te schakelen voor efficiënte en betrouwbare reparaties tegen een marktconforme prijs. Naast lekdetectie-specialisten hebben wij een uitgebreid netwerk ter beschikking van loodgieters en klusbedrijven. Dus voel u vrij hier ook over te informeren.

U kunt via onze service direct contact opnemen met een professioneel bedrijf uit ons landelijk netwerk. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en bent u snel van de overlast af.

Uw voordelen op een rij
Enkel geverifieerde lekdetectiebedrijven
Onze lekdetectiebedrijven zijn snel beschikbaar
Vrijblijvend bellen of een offerte aanvragen
Binnen één uur reactie op uw aanvraag *
Bespaar tijd met deze gratis service

* Op werkdagen tussen 09:00 - 17:00

Op zoek naar iets anders?

Gratis offerte van een lekdetectiebedrijf?

U krijgt gegarandeerd tijdens kantooruren binnen één uur een reactie!